הצג מחיר כולל מע"מהצג מחיר לפני מע"מ

ציוד רפואי נדרש למרפאת אף אוזן גרון

תוכן עניינים

ציוד למרפאת אף אוזן גרון

 

מומחה במחלות אף, אוזן גרון וכירורגיה של ראש-צוואר הוא רופא שעבר התמחות בת 5.5 שנים לפחות ושמטפל בכל האספקטים התפקודיים, רפואיים או אסתטיים של האף, האוזן והגרון. החיבור של שלושת האיברים האלה לכדי התמחות אחת נובע רק בחלקו מהאנטומיה ומהתפקוד שלהם. למען האמת, המנהג להתייחס לשלושתם כאל תחום אחד נעוץ בעיקר בהיסטוריה של ענף הרפואה ובאופן ההתפתחות של התחום.

 

חשיבותו של תחום אף אוזן גרון ברפואה

התחום תופס חלק מרכזי בעולם הרפואי הקונבנציונלית וגם הרפואה המשלימה. מחקרים מרמזים כי למערכת הזו יש השפעה משמעותית על כלל תפקודי הגוף, וכל בעיה שנוצרת בה עלולה ליצור סימפטומים חמורים ונרחבים.

 

ציוד סטרילי והיגייני לעבודה עם מטופלים

רופא אף אוזן גרון פוגש מספר רב של מטופלים במהלך היום, ובשל אופי העבודה שלו הוא נחשף לכמות רבה של פתוגנים המגיעים מהפה וממערכת הנשימה של הנבדקים והמטופלים. לכן יש חשיבות עליונה להקפדה על שימוש בציוד היגייני שישמור על הסטריליות של המרפאה, הציוד, והרופא עצמו.

  • כפפות חד פעמיות: ניתן לרכוש כפפות ניטריל, פוליאמיד, פוליויניל, ניילון וכדומה. השימוש בהן מאפשר לרופא למשש את האזור הכואב ולהשתמש באותו מידע טקטילי למטרת יצירת אבחנה לחולה. השימוש בכפפות מנטרל חלק גדול מהחיידקים, הנגיפים והפטריות שעלולים לעבור מהחולה לרופא במצב כזה, או מהרופא למטופל הבא בתור.
  • חלוק רופא: מחקרים מצאו שהשפעתו החיובית מתבטאת לא רק ברמה ההגיינית הגבוהה שהחלוק משמר, אלא גם ברמה התדמיתית והפסיכולוגית. חלוק רופא לבן ממחיש לחולה ולשאר העובדים כי הרופא הזה מקצועי ונקי, ומעודד סמכותיות ואמון.
  • כובע אחות, ערדליים (כיסוי נעל) וכדומה: משמשים לסטריליות מוגברת בסביבה כירורגית, כאשר מערכת החיסון של החולה פגיעה במיוחד. הם מסייעים לנו לוודא שלא נכניס אתנו גורמים מזהמים מהחוץ לתוך חדר הניתוח, או נשיר שערות סוררות לאזור שצריך להיות מחוטא.

 

ציוד דיאגנוסטיקה ייעודי לרופאים

מכשור דיאגנוסטי מתקדם הוא הכרחי לעבודתו של רופא אף אוזן גרון על מנת לצפות מקרוב במערכות המורכבות שבהן הוא מתמחה, לזהות ליקויים ולאבחן בעיות. הטכנולוגיה המתקדמת של ימינו מאפשרת לרופא לבחון את הסינוסים, מערות הפנים, מערות האף הפנימיות, את המחיצות ועוד.

דוגמא טובה לכך היא מערכות האוטוסקופ (אנלוגיות או דיגיטליות), מכשיר נישא קטן שמהווה כנראה את הכלי המזוהה ביותר עם רופא אף אוזן גרון. האוטוסקופ משמש מעין "משקפת קטנה" שבעזרתה יכול הרופא לקבל תצוגה ברורה ומוגדלת של תעלת האוזן החיצונית, האוזן התיכונה ועד לעור התוף שבסופה. לאוטוסקופ מתקדם ישנה גם אפשרות של "מנגנון פתוח" שמנגיש לרופא זוויות שונות לתצפית על מצב תעלת האוזן.

ציוד מתכלה

מרפאות ובתי חולים עושים שימוש נרחב ויומיומי בציוד חד פעמי כגון מזרקים, מחטים, שקיות עירוי וכן הלאה. השימוש המוגבר בכלים חד פעמיים הוא הכרחי על מנת לשמור על סטריליות ולמנוע העברת פתוגנים מסוכנים מחולה אחד לבא אחריו. אולם מרבית המרפאות מודעות כיום גם לסכנה הסביבתית הטמונה בשיטת העבודה הזו, ועושות מאמצים למזער את הנזק. כיום המאמצים מתמקדים לרוב ביצירת מוצרים לשימוש חד פעמי שיהיו עשויים מחומרים מתכלים. באופן זה הופך הציוד הרפואי ל-"ירוק" יותר, בלי להתפשר על המדיניות של שימוש בכלים סטריליים חד פעמיים.

 

רכישת ציוד למרפאת אף אוזן גרון

במרפאה המתמחה בתחום זה תמצאו בוודאי כמה כלים דיאגנוסטיים ייחודיים, אולם יש לזכור כי מדובר במרפאה או חדר טיפולים לכל דבר. יש לצייד את המקום בכל ציוד ההיגיינה והדיאגנוסטיקה ההכרחיים בכל הקשר רפואי אחר.

 

שאלות ותשובות

מהם הכלים החשובים ביותר במרפאת אף אוזן גרון?

כלים חשובים במרפאה כזו כוללים אוטוסקופ לבדיקת אוזניים, אף וגרון, מצלמות אנדוסקופיות לצפייה פנימית, וכלי בדיקה שונים לזיהוי בעיות שמיעה, נשימה וכדומה.

כיצד משמר הרופא את סטריליות הציוד הרפואי במרפאה?

סטריליות הציוד מובטחת על ידי שימוש בשיטות חיטוי ייעודיות כגון אוטוקלאב לחיטוי באדי מים חמים ולחץ, ולעתים גם בעזרת חומרי חיטוי כימיים.

מהם היתרונות בשימוש בציוד רפואי טכנולוגי מתקדם במרפאת אא"ג?

ציוד טכנולוגי מתקדם כמו מצלמות וידאו בדרגת רזולוציה גבוהה יכול לסייע באבחון מדויק יותר של מצבים רפואיים. כמו כן, הוא מאפשר תיעוד ומעקב טובים יותר אחר ההתקדמות הרפואית של המטופלים.

שתפו את העמוד:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
קלים פלוס - ציוד רפואי אונליין

מכירה סיטונאית של ציוד רפואי, מוצרים לבית, בגדי עבודה, כלים חד פעמיים, מוצרי נייר, מזרקים וכל מה שהמרפאה / הקליניקה שלכם צריכה.

אולי יעניין אותך גם...
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן